Het LCS, Landelijk Centrum Stressmanagement, is de Nederlandse organisatie waar iedereen die effectief wil leren omgaan met stress (mede door middel van het herstellen van de balans in het autonome zenuwstelsel) terecht kan op vijftien regiopunten.
EFFECTIEF bij slaapproblemen, heftige emoties, faalangst, hoge bloeddruk, podiumangst, hoog ziekteverzuim, burnout preventie, maar ook om te willen winnen in de topsport, golf, effectieve communicatie, examenangst verminderen en bij het effectief verminderen van overgewicht.

IN HET NIEUWS: 3-7 november 2015: de week van "check je werkstress". In Pauw vertellen Leontien van Moorsel en Huub Stapel over hun burnout, en over de StressEraser  Dit is de link naar het fragment over werkstress http://pauw.vara.nl/media/323707

Bezoek ook onze winkel klik hier

 Het LCS werkt individueel en op bedrijfsniveau, preventief en curatief,  simpel en innovatief.
 Individueel
- stresshantering trajecten met StressEraserPro op ca 200 lokaties.
 Bedrijfsmatig:
- preventieve bedrijfscursussen bij scholen, politie, ziekenhuizen: omgaan met werkdruk,  werdruk te lijf, fit voor de klas, gezond leiderschap, vitaal management
- workshops
- lezingen en congressen (24-27 juni 2013 On becoming emotionally regulated in Amsterdam) Muziek en Emotie in 2015
- opleiding voor professionals: zie www.hartfocus.nl

 Het LCS werkt innovatief met de meest geavanceerde HRV-biofeedback. Biofeedback is het proces van bewustwording van fysiologische functies met het doel deze zelf te kunnen sturen. Meer informatie op http://www.hartfocus.nl/ en www.stresseraserpro.com en www.rescalm.nl .

 Het LCS ontwikkelde voor I-phone , I-pod-Touch en Android mobiele telefoons de Respiroguide Pro, de Respiroguide Pro is een handige App om zelf je stress mee te verminderen.

 
Het Landelijk Centrum Stressmanagement maakt deel uit van een waardevol internationaal netwerk van wetenschappers, waarin collegiaal wordt samengewerkt.De bekendsten zijn:

Prof. Stephen Porges is hoogleraar in de Psychiatrie en een van de leidende wetenschappers in de psychobiologie, die de polyvagaaltheorie heeft ontwikkelt, het feit dat we het autonome zenuwstelsel zelf kunnen beinvloeden.  meer info opwww.hartfocus.nl/26 Hij is verbonden aan de Universiteit van Illinois in Chicago en directeur van het Brain-Body Center van diezelfde universiteit.
In het verleden werkte het LCS samen met: Dr. David Servan-Schreiber, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Pittsburg en schrijver van de bestseller "Uw brein als medicijn". Kees Blase schreef de inleiding in zijn laatste boek "Je kunt verschillende keren afscheid nemen"privacystatement klik hier
Dr. David O'Hare, Voedingsdeskundige (Nutitionist) uit Montreal Canada. schreef samen met emotiespecialist en medisch fysicus drs Kees L Blase het boek Slanker met je Hartritme.