Wij werken voor individuele clienten en voor groepen en teams in scholen, ziekenhuizen en bedrijven:

 Het Landelijk Centrum Stressmanagement biedt:
 

* hartritme-biofeedbackapparatuur: StressEraserPro, ResCalm, Balance manager   klik hier

* groepstrainingen: Werkdruk te lijf, Fit voor de klas, Mentale Veerkracht bij politie

* teamtrainingen: Training op maat, bv Werkdruk op Intensive care, Werkdruk bij Facilicom, 

* managementtrainingen: Vitaal Leiderschap, Authentiek leiderschap, Veerkrachtcoaching

* individueel: stresscounseling, vitaliteitscoaching, burnoutbehandeling met hartritme biofeedback

Individuele behandeling kan op de vele regiopunten van het Landelijk Centrum Stressmanagementzie kaart

Voor meer informatie over de inhoud van individuele begeleiding klik hier

Vragen en interesse in de groepstrainingen, teamtrainingen en managementtraining: info@lcsvitaal.nl 

Mocht u persoonlijk last ondervinden van stress of stressgerelateerde klachten dan kunnen wij u helpen om beter om te gaan met stress. Hierdoor nemen klachten af en leert u om zelf uw stress beter te managen! Op 40 lokaties in Nederland en Belgie kunt u bij ons terecht.

Voor meer informatie, klik hier.....

Wij werken voor scholen, ziekenhuizen, bedrijven en organisaties:

Politie Amsterdam, Amstelveen Ziekenhuis, Lichtenbeek Arnhem, Scholenorganisatie Tabijn, schoolbestuur SAKS,  Facilicom Services Group, COLK centrum voor conversie en lichamelijke klachten, SolutionS Verslavingskliniek.

 

Beter slapen en minder piekeren door training Werkdruk te Lijf met StressEraser op scholen
Voor twee schoolbesturen zijn trainingen uitgevoerd FIT VOOR DE KLAS en WERKDRUK TE LIJF. In totaal vijftig leerkrachten kregen vier middagen een training, waarbij hartcoherentie centraal stond, gevolgd door oefeningen omgaan met emotie en oefeningen om grenzen te leren stellen. Zes weken lang werd iedere dag met de StressEraser geoefend. Resultaten: 75% constateerde dat men beter ging slapen (en 20% had geen slaapproblemen). 95% ging minder piekeren. 90% ging beter grenzen stellen en 80% zei dichter bij zichzelf te zijn gekomen. Op het gebied van concentratie werd  vooruitgang geboekt door 55%.  Concentratie gemeten met de Leidse CDT-test toonde dat de concentratie gemiddeld met 18% was vooruitgegaan.
 
In het blad SCHOOLMANAGEMENT is dit onderzoek in 2016 gepubliceerd: LEES HIER

LCS werkt samen met Opleidingscentrum HartFocus: opleiden van psychotherapeuten, coaches, fysiotherapeten, psychiaters artsen en remedial teachers : Vitaliteit vergroten met hartritme-biofeedback.

:

Het opleidingscentrum HartFocus (opleider Kees Blase) geeft  zesmaal per jaar driedaagse gecertificeerde opleidingen in hartcoherentie voor diverse doelgroepen:

Hartcoherentie voor coaches, fysiotherapeuten, remedial teachers en andere professionals:      
2019: 10 en31 jan, 14 febr 2019  voor folder klik hier

Hartritme biofeedback voor psychotherapeuten, artsen en psychiaters  (accreditatie verleend voor arbeids&gezondheidspsychologen, cognitief gedragstherapeuten (VGCt), klinisch psychologen (FGzP en NIP)
2019: 24 jan,21 febr en 14 maart  2019 in Loosdrecht  voor folder klik hier        


VOORDELEN VAN DE HARTCOHERENTIE OPLEIDINGEN VAN HARTFOCUS:
-de HartFocus opleiding is de goedkoopste gecertificeerde opleiding in BeNeLux. Doordat HartFocus een door de overheid erkende onderwijsinstelling is, geregistreerd bij CRKBO behoeft er geen btw te worden gerekend.

-de HartFocus opleiding wordt gegeven door drs Kees.L.Blase, die in Nederland met hartcoherentie opleidingen in 2000 is begonnen en het langst ervaring heeft

-de HartFocus is gecertificeerd met merknaam HeartQ in Europa-bij HartFocus krijgt u ipv een cursusmap een geheugenstick van 4 Mb met powerpoints, filmpjes en wetenschappelijke artikelen

-de hartcoherentieopleiding integreert de pionierservaring van HeartMath (USA), de klinische ervaring van LandelijkCentrumStressmanagement, APS en HartFocus (NL) en de wetenschappelijke kennis van prof Steven Porges, prof Paul Lehrer en prof Richard Gevirtz (USA)

-de HartFocus opleiding werkt met kleine groepen, collegiaal oefenen in tweetallen, vertrouwelijke sfeer,en programma op maat gemaakt.

-in de HartFocus opleiding worden protocollen geleerd tbv stressmanagement, Slanker met je hartritme en traumabehandeling, en kan gefocussed worden op onderwijs, jeugdzorg, autisme, ADHD, integratie binnen psychiatrie, fysiotherapie, homeopathie, mindfulness, e.a.

- de HartFocus opleidingen zijn praktisch, wetenschappelijk onderbouwd, met bewegingsoefeningen in een goede sfeer en op een mooie lokatie aan het water in Loosdrecht

Speciaal programma voor mensen met overgewicht:

Iedereen met overgewicht heeft een verkeerd eetpatroon. En dat weten diegenen zelf maar al te goed. Maar ze kunnen er op dat moment niets aan doen. Er is namelijk een reden, en die heet EMOTIE. Een dieet is maar een tijdelijke oplossing, dat hebben de meeste mensen al gemerkt, tot vele frustraties toe soms.
Met de methode Slanker met je hartritme ga je eerst aan de slag met dat emotiesysteem op orde brengen, en in die weken hoef je helemaal geen aandacht te richten op de eetgewoonten of dieten. En om dat emotiesysteem op orde te brengen ga je eerst werken aan het ontregelde zenuwstelsel.

Mensen met overgewicht hebben het autonome zenuwstelsel en de hormoonhuishouding steeds verder ontregeld. Als je daarop reageert met een streng hongerdieet wordt de ontregeling alleen nog maar erger. In de methode Slanker met je hartritme hebben de Frans-Canadese auteur David ‘O Hare en hartcoherentiespecialist Kees Blase hartcoherentie, ademhaling, cognitieve therapie en mindfulness geïntegreerd en er een zelfhulpmethode van gemaakt, die in Frankrijk zeer succesvol is gebleken.
In negen weken, of beter gezegd in negen stappen kan het overgewicht blijvend worden teruggebracht!

voor zelfhulpgroep in o.a. Loosdrecht, Eindhoven, Roermond, Houten : mail info@hartfocus.nl

Lees meer.....