In Nederland en Belgie zijn honderden coaches, psychologen, artsen psychiaters en therapeuten opgeleid in hartritme biofeedback door Kees Blase, die deze methodiek volgens een gecertificeerd protocol integreren in behandeling en coaching van clienten met stress, emotieregulatie problemen en burnou. Op deze link kunt u per provincie en per beroepsgroep namen en foto's vinden. 

Kees L. Blase

Kees Blase heeft in 2000 ,  de HRV-biofeedback - ook wel hartcoherentie genoemd- naar Nederland gebracht. Eerst in het onderwijs, en drie jaar later als medeoprichter van HeartMathNL, en in 2005 als onafhankelijk wetenschappelijk  opleidings-en innovatiecentrum HartFocus, gericht op onderwijs,  gezondheidszorg en overheid. Behalve introductietrainingen, professionals trainingen en opleidingen heeft hij regelmatig hartcoherentie lezingen gegeven op wetenschappelijke congressen en conferenties in Nederland, Belgie, Duitsland, Engeland, Oostenrijk en Nieuw Zeeland. Hij organiseerde in 2005 het wereldcongres over Emotionele Intelligentie. Hij schreef meer dan tien artikelen over de effecten en de essentie van deze diepwerkende methode, schreef hoofdstukken in drie handboeken, o.a SolutionFocused Management.
Drs Kees Blase richtte in1993  het Landelijk Centrum Stressmanagement op , dat uitgroeide tot een organisatie met 15 regiopunten, geleid door Kees Blase in samenwerking met de artsen Marcel Hamers en Tjerk Albertsma. Met het LCS bouwde hij in dat kader aan opleidingsprogramma’s voor gezond HR-management, preventie ziekteverzuim, stressmanagement, authentiek leiderschap, hij coacht managers en musici, burnout clienten, psychiaters, en vele anderen, die in een persoonlijk transformatieproces zitten.  Kees Blase heeft zich na zijn academische opleiding als therapeut en medisch fysicus verdiept in leiderschap, emotiemanagement, energetisch lichaamswerk en oplossingsgericht werken. Hij leidt nu professionals op in psychiatrie, ziekenhuizen, politie en onderwijs,
Kees Blase is oprichter en directeur van innovatie-en opleidingscentrum HartFocus te Loosdrecht, 035-5822960 k.blase@hartfocus.nl

lees meer over hartfocus...

Marcel Hamers

Marcel Hamers combineert sinds 1999 zijn kennis als arts en manager. Vanuit de visie dat werknemers zelf actief in hun gezondheidsbevordering worden betrokken geeft hij leiding aan de arbodienst Tredin, die de snelst groeiende arbodienst van Nederland is, met innovatieve producten en diensten.

Met zijn bedrijven wil hij een maatschappelijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de problematiek rondom welzijn en gezondheid van bedrijven.

Marcel houdt ervan anderen te enthousiasmeren en hij probeert steeds innovatieve oplossingen te bedenken én te implementeren.

Marcel heeft zich de afgelopen jaren met name gespecialiseerd in de rol van voeding bij vitaliteit