De juiste voeding!

In ons programma wordt met name aandacht besteed aan vetten!

Uit linolzuur (omega-6) en linoleenzuur (omega-3) maakt je lichaam alle vetzuren aan die je nodig hebt. Dit is een natuurlijk proces.
De verhouding omega-3/6 is belangrijk voor een vlotte omzetting.
Door de enorme toename van de consumptie van met name omega-6 na de tweede wereldoorlog, is de huidige verhouding in onze voeding tussen omega-3 en omega-6 ongeveer 1 : 20 geworden. Hierdoor wordt er onvoldoende DHA en EPA aangemaakt in het lichaam. DHA en EPA zijn belangrijke bouwstoffen, met name voor de hersenen.
Het is dus van groot belang om minder omega-6 te gaan eten en meer omega-3! Hiermee komt verhouding meer te liggen in de buurt van 1 : 10, waardoor er meer kans is op voldoende DHA en EPA en daardoor meer bestendigheid tegen stress.

dr. David Servan-Schreiber over zijn boek "Antikanker": de basis van de voedingsadviezen van het LCS